Historie van Restaurant De Knip


Historie van Restaurant de Knip

Restaurant De Knip in Voorschoten kent een eeuwenlange historie in de horeca van veerpontcafé, familie-uitspanning tot het haute-cuisine met een Bib Gourmand onderscheiding tot Restaurant van vandaag.

Met haar unieke ligging, werd ‘De Knip’ opgericht als café-restaurant met speeltuin en is vrijwel een eeuw lang uitgebaat door de familie Van Velsen en is gelegen aan ‘De Vliet’, een door de Romeinen gegraven kanaal die de rivieren de Rijn met de Schie verbindt.
De Knip genoot als uitspanning (en geniet nog steeds) een grote naamsbekendheid in Voorschoten en omstreken.

In 1881 werd de van oorsprong kleine boerderij omgetoverd tot een veerpontcafé en werd de eerste horecavergunning door de gemeente Veur het toenmalige Leidschendam afgegeven. De huidige eigenaar is Marcel van Teijlingen. In 2016 viert Restaurant De Knip haar 135-jarige bestaan. Tevens is Marcel van Teijlingen 20 jaar werkzaam in de De Knip, en beoefend zijn vak als kok dan al 30 jaar uit. Een mijlpaal kunnen we zeggen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.