Historie

Het lange leven van onze Knip

 • 1881

  Oprichting van De Knip

  Oprichting van de Knip

  Restaurant De Knip in Voorschoten kent een eeuwenlange historie in de horeca van veerpontcafé, familie-uitspanning tot het haute-cuisine Bib Gourmand onderscheiding tot Restaurant van vandaag. Met haar unieke ligging, werd ‘De Knip’ opgericht als café-restaurant met speeltuin en is vrijwel een eeuw lang uitgebaat door de familie Van Velsen en is gelegen aan ‘De Vliet’, een kanaal die de rivieren de Rijn met de Schie verbindt. De Knip genoot als uitspanning (en geniet nog steeds) een grote naamsbekendheid in Voorschoten en omstreken. In 1881 werd de van oorsprong kleine boerderij omgetoverd tot een veerpontcafé en werd de eerste horecavergunning door de gemeente Veur het toenmalige Leidschendam afgegeven.

 • 1936

  Met de blauwe tram halte kniplaan

  Cafe de Knip met speeltuin

  Men kwam vanuit Den Haag en omstreken naar uitspanning de Knip toentertijd een café met speeltuin en waar men een roeiboot kon huren.

 • 2011

  Bib Gourmand

  Bib Gourmand Michelin

  In november 2011 werden we door De Michelin beloond met een Bib Gourmand, wat betekent dat wij een voor 37.- een hoogwaardig menu bieden, zo ook in 2012 tot en met nu.

 • 2018

  loungeterras geboren

  Loungeterras 22 geboren

  Ingaan op de veranderingen en wensen van onze gasten om op het terras van de Knip ook koffie en kleine gerechten te genieten hebben wij het loungeterras gemaakt. samen met Meestertimmerman Frank Langezaal is dit tot stand gekomen.

 • 2019

  Ontspannen genieten

  Door al de jaren heen is er een hoop veranderd in de Knip, echter 1 ding is altijd gebleven, gastvrijheid voor al onze gasten in ons huis De Knip.