Menukaart & Kerst 2019

Michelin Bib Gourmand 2012, 2013, 2014 en 2015!

Restaurant De Knip in Voorschoten is voor de achtste keer op rij onderscheiden met een Bib Gourmand!

Als eerste restaurant in Voorschoten is Restaurant De Knip op 6 november 2012, alsook in 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 én 2018 door de Michelin Benelux onderscheiden met een Bib Gourmand. Deze bijzondere gastronomische onderscheiding is slechts voor honderdtal restaurants in Nederland weggelegd.

Het concept van een keuzemenu onder de 37.- ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoensgebonden producten in de hoofdrol, is uitgegroeid tot een begrip. Een begrip dat niet in één woord samen te vatten is, maar je gewoon moet komen proeven. De lekkerste keuken van Voorschoten.

Klassiek, innovatief, decoratief … de vermenging van kookstijlen zorgt voor dynamiek en spanning. De stempel van de Bib Gourmand, het bewijs voor een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, toont aan dat gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn.

“Wij zijn blij dat het team van Restaurant De Knip weer beloond is met deze gastronomische onderscheiding, omdat we er altijd naar streven om voor een goede prijs topkwaliteit te serveren. Een leuke bijkomstigheid is dat Voorschoten nu met een onderscheiding in de Michelingids staat”, aldus een trots eigenaars-echtpaar Marcel en Irene van Teijlingen.

Gastronomisch Restaurant De Knip is een bedrijf met een lange historie, maar het huidige team bestaat uit een groep jonge enthousiaste mensen die op het gebied van milieu, mens en dier hun verantwoording willen nemen.

Niet voor niets kiezen wij er bewust voor om uitsluitend te werken met vlees dat geproduceerd is volgens biologische tradities. Omdat onze vleesgerechten zijn samengesteld vanuit een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier, maar vooral omdat biologisch vlees echt authentiek lekker smaakt.

Verder wordt onze server die onze website in de lucht houdt volledig co2 gecompenseerd. Uiteraard gebruiken wij spaarlampen en scheiden ons afval.

Restaurant De Knip is MSC gecertificeerd en in het bezit van het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk

Duurzaamheid en verantwoord ondernemen staan hoog in het vaandel bij Restaurant De Knip.

Een nieuwe stap hierin is ons gastronomisch Restaurant duurzame visserij ondersteunt door visproducten met het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk aan te bieden.

Om dit logo te mogen voeren, moet je als restaurant officieel gecertificeerd zijn.

Het MSC-keurmerk is een internationaal keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame en goed beheerde visserij. Bij duurzame visserij volgens dit keurmerk worden visstanden duurzaam beheerd en wordt zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee.

De vissers moeten kunnen aantonen dat de visgronden niet worden leeggevist en de ecosystemen niet worden aangetast. Verder moeten de vissers op een afdoende manier hun doen en laten kunnen verantwoorden.

Om de traceerbaarheid te garanderen, wordt de vis gevolgd van ‘boot tot bord’. Hiermee wordt de consument zekerheid geboden dat de vis met het MSC-keurmerk ook echt uit een gecertificeerde visserij afkomstig is.

Om in aanmerking te komen voor het MSC-certificaat voor de traceerbaarheid moeten de ontvangst, opslag, bewerking en promotie van MSC-producten aan een aantal eisen voldoen. Restaurant de Knip heeft deze eisen opgenomen in haar kwaliteitssysteem en de medewerkers van De Knip zijn vakkundig getraind in de manier waarop zij MSC-vis kunnen bereiden.